als je het kent dan weet je het

juni280606_1150

ja ik merkte het

en ja het is moeilijk om het juiste percentage te vinden om mijn artificiële (want ik heb ze zelf afgebroken tot er niets meer overbleef) schildklier werking in evenwicht te houden en ja zelfs te brengen.

ik heb dus geen schildklier meer, maar heb zoals iedereen wel schildklierhormoon nodig!

en dat is echt iets waar ik nu al twee jaar mee leef, nu kan ik er goed mee om en weet al door naar mijn lichaam te luisteren (eindelijk geleerd jaja!) wat er aan de hand is.

met andere woorden, ik zeg tegenwoordig tegen de dokter ‘hoe laat het is’ en dus krijg ik geen telefoontjes meer van ‘OH ESTHER HET IS DRINGEND’…

je voelt het als eerste aan …

ja aan je stoelgang!

jawel hoor,

dus de hoeveelheid kaka is bepalend voor mijn schildklierwaarden.

ja we kennen het en dus een telefoon om een verzoekschriftje voor het prikken van mijn bloed.

ik doe dan altijd een prognose met de secretaresse – het is veel te laag, iets te laag, al iets te snel of veel te snel.

nu zei ik, het is veel te laag aan het worden!

‘en hoe wast, vroeg ze daarnet aan de telefoon?, ik moest al lachen ja ja ik had gelijk!

normaal is die waarden rond de 4 nu was de waarde jawel iets boven de 1…

dus ik heb zo maar eens even de laatste maanden van de schooltijd – die toch heel intens was met de schoolkeuze en toestanden – bijna alles verbruikt wat ik innam!

ja daar moet ik geen tekeningetje bij maken!

nu vraagt de dokter al – veel stress gehad of zo?  en hoe zijn de vooruitzichten, hoe voel je je nu?

en meestal voel ik me prima, ik ben wel meer moe en heb veel minder energie voor de huishoudelijke dingen en de andere dingen, maar ik heb geleerd om mezelf ‘op te laden’

mijn auto kan weer een smering gebruiken, en daar gaat mijn artificieel vlindertje voor zorgen, bijna in de hoogste dosis met natuurlijk de bijwerkingen van dien.

maar zeg nu zelf!

ik heb iets in handen genomen wat ik heel graag doe en wil gaan doen!

laat die zomer, die herfst en de winter maar komen!

yes yes yes zelfs nu voel ik me goed!

sparrow_shutterstock_296890640

de schildklier heeft de vorm van een vlinder – op de foto een kleine vos – en zit onder in je keel net boven de twee beentjes die je voelt .

en ik weet als ik de medicatie in meen, dat ik kan kwetteren als een mus, en vliegen als een groep mussen…

ja ja…

16 reacties op ‘als je het kent dan weet je het

 1. ben blij dat je er zo makkelijk en zelfs luchtig over praat 🙂
  ik mis niets , of het moet wat longfunctie zijn , maar ik ga er zo goed mee om , omdat ik na 2 maart 2007 ben begonnen om naar mijn lichaam te luisteren 🙂
  en zo denk ik niet eens meer aan de jaarlijkse longfunctie test , inmiddels wel gedaan , omdat ik na bijna een jaar weer eens bij mijn huisarts kwam hihi
  fijne avond groet

  Liked by 1 persoon

   1. En ook die ziekte kan je zelf overwinnen Esther! Ik heb het gedaan! Ik zou ook de rest van mijn leven medicatie moeten slikken maar heb het op één jaar tijd zelf onder de knie gekregen. Moest het je boeien hoe ik dat heb gedaan mag je me altijd nog eens bellen of spreken we eens af. Top tip alvast: Het boek “je kan je leven helen” van Louise Hay heeft me daarbij goed geholpen!

    PS. Je merkt misschien hoe weinig ik op internet zit maar je mag me steeds via andere kanalen bereiken!

    Liked by 1 persoon

   2. Lieve Han, ik begrijp je volledig, ik kan je ook volgen, het enige ik kan er een g-hartaanval van krijgen en floep weg zijn als ik mijn medicijnen niet neem, als ik ze niet neem kan mijn lichaam alleen reageren op te weining – dus gaat alles heel traag werken en mijn hart overuren draaien – dus een te groot risico op hartfalen – en als ik ze neem is alles even in balans en kan ik de kans op hartfalen drastisch verminderen… dan kies ik, ondank mijn ervaringen en levensspiritualiteit, en het bewust omgaan met mijn ‘lichaam’ toch voor het risico op hartfalen te verminderen door alles wat ik onderneem.
    dan wil ik hier niet zeggen dat alle schildklier patiënten een kans hebben op hartfalen, ik reageer op deze medicijnen een beetje té sensitief, dus ik neem geen risico… een schildklier is een belangrijk orgaan, die invloed heeft op heel je lichaam, ook op het psyche! ik weet het heel goed…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s