het is zo…

het is zo, het begint met de kleine dingen

soms zijn het innerlijke processen die ‘iets’ in de gang zetten’
maar wat is dat dan, dat ‘iets waar bij je voelt’
er knakt iets vanbinnen?

er is altijd een ingrijpende gebeurtenis nodig om in jezelf ‘iets dat breekt’ gewaar te worden.

soms begrijp je dat niet meteen en voel je je wel anders dan voorheen.

het is pas als het besef komt dat er iets is gebeurd in jezelf dat je het ook kan benoemen.

– er is iets gekrakt in mezelf –
meestal is dat een moment dat je in herinneringen zo terug kan afspelen achter je netvlies –

dat, die gebeurtenis zet een proces in de gang
een proces van
– denken over het leven
– twijfelen over je levenstijd
– onzekerheid kan de kop op steken

de grond onder je voeten is niet meer zo stevig als je eerst hebt beleefd

dat geschuif en gekraak is een keerpunt, een punt in jezelf waar je kan kiezen, kies ik om een nieuwe weg in te slaan en er ‘iets mee gaan te doen met wat ik voel?’

of kies ik om …

je zit dus duidelijk in een proces.
in je hoofd
in je hart
in je ziel
in je geheugen…

elke dag!
wat kies je?

natuurlijk kan ik hier ook een heel positief proces beschrijven, van een krak naar een coming out, door dat- talent – wat in je zit ook, en dat je altijd een beetje hebt verborgen voor de buiten wereld, ineens toch te gaan vertellen, dan laat je je licht schijnen over jezelf, en dat is het zelfde proces als dat wat ik hierboven schreef.

elk proces op een dag is een stap…

wat doe jij vandaag, morgen, overmorgen, volgende week, volgende maand, volgend jaar?

en waarschijnlijk heb je een droom, een wens een verlangen? hoe ga je eraan werken?

schrijf ze op een mooi kaartje dat je er speciaal voor hebt uitgezocht dit weekend!
dan worden ze duidelijk!
en koester je proces!

36656366_471594006596818_74947308164218880_n

6 reacties op ‘het is zo…

 1. Wat men vandaag doet weet men voelt me wat nog komen moet kan men sturen. Door zoals je schrijft het op te schrijven. Dat schrijven is energie een kracht en telkens dat je voorbij de kaart komt lees je het even en je zal merken dat er verandering door ontstaat. Verandering in een richting maar dan komt een ultiem ding de keuze maken.
  Dit kan je ook doen met het negatieve. Schrijf het op als er iets gekrakt is in je. Geen lange teksten maar juist die woorden die een negatief gevoel gegeven hebben of overbrengen. Lees ze en op een moment zal dat negatief gevoel niet meer voelbaar zijn. Wat het is gebeurd en morgen is een andere dag.
  Dit stukje
  – denken over het leven
  – twijfelen over je levenstijd
  – onzekerheid kan de kop op steken
  Door te gaan denken over jouw leven ga je twijfels voelen en wordt men onzeker. Wanneer men door het leven gaat met laat het maar op me afkomen, ga je anders wapenen tegen vragen die opkomen en ga je sneller naar een resultaat komen. De keuzes liggen altijd voor je open, het is alleen jij zelf die een keuze kan en moet maken.

  Dit is misschien een stukje dat mooi samenloopt met jouw geschreven tekst.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. ja zeker shivatje, het is een logisch gevolg ‘keuzes’ maken, en dan zien dat je veranderingen kan doorvoeren door het te beschrijven, liefst zo kort en bondig. het is de schaduwkant die ook zo belangrijk is om door die schaduw te evolueren.
   daarna kan je jezelf ook beter wapenen idd tegen vragen die opkomen…
   het is een levensles hé, straks, wat wil jij vertellen als je op je sterfbed ligt…
   keuze’s maken is een zeer belangrijk item, heel bewust worden van de keuze’s die je maakt en niet maakt is een grote meerwaarde!
   dankjewel voor je aanvulling, ik ga er zeker wat mee doen!
   dankjewel!
   Namasté
   Esther

   Liked by 1 persoon

 2. Weet je mocht ik nu op een sterfbed liggen en ze zouden me vragen wat heb je gemist in het leven wat had je nog willen doen. Dan moet ik antwoorden ik zou het niet weten want ik heb genoten en het leven beleefd.
  Nu mensen die een knak voelen of krijgen is een teken dat ze even iets moeten leren. Als je ziek wordt is het gewoon leren om naar je lichaam te luisteren. Je lichaam speelt in het leven een belangrijke rol. Het geeft ons veel door zowel positief als negatief. En als alles goed stroomt van stuit naar kruin chakra zal je ook tegen heel wat kunnen wapenen maar ook makkelijker bepaalde keuzes kunnen maken. De meeste blijven vasthouden bij hun hartchakra en zonnevlecht en zal er altijd uitkomen bij de keelchakra.
  Een mooie les voor je, je begrijpt me wel 😉

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. oh heel heel zeker! een les leren door ziek te zijn daar ken ik wel wat van shivatje. je lichaam is het belangrijkste signaal, en eigenlijk ook het ‘laatste’ want van te voren heb je er al een aantal gekregen vanuit je intuïtie en zo verder… alle kleuren van de chakra’s hebben een invloed, en die zuiver houden is echt een wonderlijke reis!
   en nu zoals ik nu, ik ben aan het nagaan wat mijn keel een mijn sinussen mij te vertellen hebben, het heeft zeker iets te maken met ‘voeding’ en met voldoende rust, maar ook met erkenning en zelfwaarde, grenzen stellen en bewaken…
   en als ik morgen op mijn sterfbed lig, dan zeg ik dat ik in mijn leven al heel veel heb geleerd en ik daarvoor zeer dankbaar voor ben, ik ben dankbaar voor dit ‘korte’ leven…
   en nu ik het zo opschrijf! dan valt me de belangrijkste les in me ‘in’ ik voel mijn innerlijke kracht die zegt – lieverd je nog een heel leven – doe er iets zinvol mee… ga en vertel het, zorg goed voor jezelf, zorg heel goed voor jezelf, laat die ruis staan waar de ruis thuis hoort…
   open je chakra’s, je kan het…
   oei, wat was dat!?!
   we gaan er dan maar aan beginnen!
   yes yes yes!
   welkom alle kleuren!
   dankjewel shivatje
   tot ziens!
   Namasté!

   Liked by 1 persoon

 3. Door iets te schrijven zie ik hoe mooi je iets oppikt en daar alle gevoel bij hebt en krijgt.
  Laat de kleuren maar spelen tot het zuiver wit. Dat hemels is maar o zo mooi om te voelen. Doordenkertje;

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. ja hoor Shivatje, ik ga ze laten doorwerken, en er ook even over lezen! door te schrijven ben ik weer verder gekomen… ik heb werk aan de winkel! dankjewel. op naar vrijdag, ik ga even de natuur in met de voeten weer in de aarde staan en ‘kijken’ naar de nieuwe maan.
   hoe simpel kan het toch zijn hé, ik ken mezelf weer een stukje beter op nog geen 5 minuten tijd! xxx

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s