familie & vrienden

vriendschap, ik kon er vrijdag weer van genieten…

1 jaar vliegt voorbij, we hadden elkaar nu een jaar niet meer gezien, hoe het kwam, door verschillende dingen, vooral ziek zijn was een spelbreker.

het was maar kort, maar altijd zeer intens, lekkers en vol van gepraat. heerlijke verwennerijen!

we zijn blijven plakken in Zoff, de gasten naast ons hebben kunnen mee luisteren, soms keek ik even, soms keek mijn vriendin even en toch gingen we gewoon door met vertellen.

vooral over eten en iets niet meer eten, ons gezin en het gemis, het gemis van een uitje. de tijd heeft ons beet genomen afgelopen jaar…

66da48e5e38d90fa6adce0f83dfb34a1--you-quotes-friend-quotes

we hadden het over familie, familie, oei een moeilijk onderwerp.

deze nacht is het voor mij zeer duidelijk geworden, mijn dromen vertellen me dat wat er gebeurd is het afgelopen half jaar – 5 maanden geleden – .

het gaat er niet vredig en vriendschappelijk aan toe in mijn dromen vannacht droomde ik over inzicht – ik kreeg vannacht het grootste inzicht – waar ik naar opzoek was om de situatie beter te kunnen begrijpen wat er is gebeurd in de kleine familie langs moeders kant.’ de perfecte moord’ had een arts gezegd. psychologische strategische moord….

of wanneer slachtoffer, puntje puntje puntje vul zelf maar in ! is geworden…

deze nacht kreeg ik 1 moord en één half dood ervaring voor mijn ogen geschoven. ze hebben ongelofelijke waarheid in zich.

de ene was een ontvoering, een op binding aan een tafel een verkrachting met een mes. gegarandeerd de dood tot gevolg. de volgende was ook een ontvoering opgesloten in een ruimte waar een man een koffer uit het schap nam en deze clusterbom liet ontploffen, om me doof en blind te krijgen. ze lieten me liggen, ze dachten dat ik dood was, dat was ik niet, wel blind en ja ook doof…

het waren twee mannen waaronder 1 die me bekend voorkwam die de ‘touwtjes’ in handen had en die de ‘moorden’ ook uitvoerde. hij zette de eerste moord als een streepje meer op zijn ‘op streep lijst’, de zoveelste meer … de andere was hij het ook die de bom voor mijn neus zette en deed ontploffen terwijl hij toekeek…

heel belangrijk is, ik onderging, maar ik was ook toeschouwer van het tafereel, als spirit was ik aanwezig, ik keek en onderging twee keer mee. tegelijkertijd.

ik moest eerst even bekomen van deze snelle zeer duidelijke droom, maar er zit een groot inzicht in, identiteit heb je maar is sterk bepaald door familie, je rol in de familie, hoe een ander familielid – aangetrouwd en niet aangetrouwd – je ziet bepaald hoe je rol blijft bestaan of gaat verschuiven, … 

wanneer dit alles op losse schroeven komt te staan, omdat er een leidersrol verschuift, of niet meer opgenomen wordt, dan staat de hele familie fundering op springen.

geen enkele euro heeft daar invloed op, het is allemaal psychologische strategie! alles!

in mijn droom werden bepaalde dingen heel duidelijk

 • de vrouwelijkheid werd afschuwelijk afgenomen, door zeer gekende oorlogsvoering – verkrachting – met het mes eruit gesneden –
 • het leiderschap – de moeder en vader die de familie bijeen houden – vermoord
 • doof en blind gemaakt door een zelfgemaakte clusterbom – dit is belangrijk in mijn droom want dit is de perfecte moord wanneer iemand de macht heeft om dit psychologische te misbruiken is het gemakkelijk om diegene te ontvoeren die ‘er niet meer bij hoort’ en doof/blind te maken. je kan niet meer zien wat er gebeurd, en kan moeilijk praten omdat je je eigen stem niet meer hoort…

het heeft niet meer met familie te maken, totaal niets, het is een psychologische oorlogsvoering die zo oud is als een straat. het enige dat je nodig hebt is een portie intelligentie en veel geduld, en natuurlijk soldaten die niet zo verstandig zijn…

de perfecte psychologische moord is één van de afschuwelijkste moorden die in veel families voorkomen.

het is ook de best bekende illusie, een illusie, want als het slachtoffer intelligent genoeg is prikt hij de zeepbel strategie gewoon door. als het kalf van de  verdeling al niet verzopen is… want ja hoor dat zijn de kogels – de spelden en de glasscherven die in de clusterbom zitten –

het meest aangrijpende is wanneer de strategie te laat is opgemerkt door het beoogde slachtoffer(s) en een soldaat al lang het spel aan het spelen is ‘onder de tafel spelen’. met het bekende uniform aan, de ego – borst naar voor, schouders naar achter een vals gevoel van macht uitgeoefend.

begeleid door de uitvoerende macht, met aanhangers en volgers.

dat is wat er in de familie langs moederskant is gebeurd. het gaat nooit meer goed komen, het hoeft voor mij persoonlijk ook niet meer, al had ik afgelopen week op mijn verjaardag nog wel de wens, laat ons aan de tafel gaan zitten, omdat de vroegere leider van de familie komende week een mooie leeftijd heeft mogen bereiken.

ik weet dat ik de Illusie van zeepbellen respect kan doorprikken, ik kan dat met gemak, ik ga daarvoor mijn ego – borst naar voor moeten steken, en daarvoor heb ik hopen energie nodig, ik ga het alleen in woede naar voor kunnen brengen, en woede is hier tegenover geen oplossing.

er is geen oplossing, er gaat ooit wel een gebeurtenis komen, waardoor we allemaal verplicht in een ruimte komen te zitten, en dan zullen we sterker zijn, de illusie zal dan verder ontwikkeld zijn, waardoor wij waardig afscheid kunnen nemen van de gesponnen draden die de illusie heeft gesponnen en die niet meer verder kan bestaan.

laat me even heel eerlijk zijn, ik ben van slag vandaag, ik weet welke betekenis mijn dromen hebben, ik ben in verwerking, heftig en ja ik ben verslagen, ik ben vermoord, doof en blind gemaakt, en ik besef dat ik de dochter ben van diegene die het in haar familie meemaakt…

het is heftig te beseffen dat je familie hebt en je vrienden kiest.

je basis, je identiteit is voor een groot deel bepaald door je familie…

het stemt tot nadenken, voelen, her – programmeren, rouwen en verdergaan …

regret-2

 

 

 

21 reacties op ‘familie & vrienden

 1. Zo moeilijk soms met familie, hé. In mijn opgroeigezin sta ik momenteel alleen tegenover de rest. Omdat ik niet langer om wil met leugens en bedrog en zij daar zoals vanouds geen graten in zien. Ze zien alleen een lastige dochter en zus die probeert consequent en eerlijk te zijn.

  Liked by 1 persoon

   1. veel sterkte voor jou lieve Annaberg,
    ik omring mijn moeder met dat wat ze van mij nodig heeft, het heeft onze band wel versterkt, dat is ook wel waar… en haar kleinzoon die geeft zoveel liefde voor haar, dat doet deugt in moeilijke tijden…

    Like

 2. Best herkenbaar Esther. Ik denk dat je dit in bijna alle families terug kan vinden. Niet dat ik daar mag over klagen, maar er waren al heel wat ruzies, vooral tussen tantes en ooms… over geld en grond. Ook toen mijn vader stierf is een kloof ontstaan tussen een broer en zus van mij. Omwille van een lap grond. Weeral voor een lap aarde… alsof dat zo belangrijk is. Triest… het komt ook nooit meer goed tussen hen.
  Het probleem is dat je je familie niet zelf kiest. Je vrienden wel.

  Liked by 1 persoon

  1. het is toch niet te geloven! ja het komt voor in ‘de beste’ families – zoals in een liedje… wat een geluk dat je vrienden wel kan kiezen, ik was vrijdag op stap met een vriendin die ik al 15 jaar ken en binnenkort op stap met een vriendin vanuit het tweede leerjaar, ik kijk er altijd heel erg naar uit!

   Liked by 1 persoon

 3. In een ding hebben we geen keuze en dat is familie.
  Ik heb zelf een broer en zus maar heb daar ooit mee gebroken dit al meer dan 15jaar.
  In iedere familie is er wel iets maar vaak kunnen juist nooit toegeven en draait het bijna altijd uit op ruzie.
  Zoals Matroos schrijft vaak gaat het nog om geld of bepaalde bezittingen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. ik kan het niet laten om de vraag ‘waarom’ te stellen, ook al heeft ze geen zin, je krijgt er geen antwoord op…
   Namasté shivatje

   – en toch hebben we onze familie gekozen, heel vroeg in onze weg naar aarde, we hebben ze gekozen om hen iets te leren en voor ons om iets te leren, alleen we mogen het niet vergeten het te vertellen, en ja we hebben wel het risico dat ze niet willen luisteren natuurlijk…

   Liked by 1 persoon

   1. Dan kan je best de vraag niet stellen of eens proberen met voor wat.
    We kiezen onze moeder daar groeien we in en maken we ons volmaakt. Familie leren we kennen en daar moeten we het met doen spijtig genoeg.
    Je wordt wil in een familie geduwd maar die kies jezelf niet. Dat is mijn stelling he Esther.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

   2. Om verder te evolueren en te relativeren waar je in geboren wordt.
    Je mag jezelf zijn en blijven ook bij familie en aanvaarden ze dat niet zijn het hun lessen en is het aan jezelf om het nodige te verwerken zodat je verder kan.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s