eerste week school

ik ben dankbaar voor de eerste twee dagen die onze zoon op school heeft doorgebracht. maandag en dinsdag had ik nog net de tijd om de dingen des levens een beetje in orde te brengen. woensdag nacht begon zijn keel pijn te doen, toch heeft hij zijn test prima afgelegd en hebben we een fijne snotterdag maar ook een over de top verwendag gehad voor hem. ja wat doe je als mama als je zoontje door uw beslissing naar de Kronkel ‘moet’.

donderdag even naar school voor de schoolfotograaf en dan terug naar huis met onze snotterraar, ziek koorts en heel actief, mijn ouders en ik denken van de neusdruppels. wij hebben lekker gegeten bij mijn ouders, de lekkerste koks die er bestaan! ik heb goed nieuws gekregen over het herstel van mijn laatste operatie. over de goede verzorging en opvang gepraat en ook over de goede uitleg bij de operatie. een positieve invulling van een doorsnee onderzoek. trouwens in de wachtkamer heb ik gepraat met twee vrouwen die zaten te wachten, we hadden tijd we moesten 1 uur wachten. we hebben gepraat over waarvoor we zaten te wachten, gewoon routine onderzoeken.

de verhalen kwamen al snel, over kanker, borstkanker, 52 jaar, levenseinde van goede vrienden en levensverwachtingen na borstkanker. kleinkinderen, pruiken, zonnebrillen dragen om te verdoezelen dat de wenkbrauwen er ook niet meer zijn.sterke vrouwen met veel kracht. het was deze week een verhalende week door vrouwen die vrouwen kennen met kanker en zelf patiënte zijn geweest…

esthercuyvers.wordpress.com/2017/09/05/soms/

die avond zaten we met een zieke zoon bij een wonderrijke vrouw die observeerde voor de Kronkel. hij deed wat hij deed. ze vroeg me naar ‘mijn vermoede’. wat heeft ons doen besluiten om de starten aan zo een traject? ik zei dat ik als prille mama el een zoon zag die zeer alert was… niets mis mee, vele baby’s en kinderen zijn zo. het zit in het fingerspitzengefühl … verder is hij echt wel een prachtkind, een kind zoals er zoveel zijn.

misschien moet ik toch aannemen dat de neusdruppels de activiteit in gang zetten en de oren kortsluitingen kunnen geven. alvast, wij zijn naar Turnhout gereden, in Barzoen hebben we het leuk gehad, goed gelachen met de lekkere maar heel PURE soep – onze zoon zegt als het te veel kruiden heeft – het is te puur voor mij – hij heeft dan een taartje gekozen van chocolade die naar mijn gevoel even puur was maar hij toch zo naar binnen werkte. de appels die we bij de appelboer Roes in Oud – Turnhout kochten die zijn heerlijk ! gezond maar dan wel zonder schil voor onze kleinste!

geheel per toeval ook nog schoentjes voor hem gevonden, twee maten meer dan in het voorjaar, hij heeft op de weegschaal gestaan bij de dierenarts – ja hevig en onstuimig was hij bij de dierenarts – en hij weegt een mooi getal nu! wat gaat het snel met onze zoon!

vrijdagavond, mama ziek. nu nog steeds ziek, ik zal het wel uitzweten!

ik ben dankbaar voor deze week. dankbaar voor de verhalen die ik kreeg, intens en zeer meelevend. ik ben dankbaar voor onze zoon die me alweer heeft laten zien hoeveel vrijheid en ‘eigentijd’ hij nodig heeft om te lachen en gelukkig te zijn. alweer hebben ik gezien hoe groot hij is geworden, 110 – 116 het is zijn pas maat met 28 als schoenmaat. gewoon heel normaal…

we kunnen er weer tegen, volgende week is er een andere week !

2 reacties op ‘eerste week school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s