hoe doe je dat? schrijven van brieven.

straf, ik blokkeer ineens bij het schrijven van dit stuk.

paper-1143117_960_720

ik heb deze nacht een heldere duidelijke boodschap ontvangen door gisteren te schrijven over schrijven.

het werkt bij mij meteen, en dromen na brieven schrijven is zeer belangrijk en altijd een weerspiegeling van dat wat je innerlijk hebt meegemaakt tijdens het schrijven.

ik heb deze nacht een brief naar mezelf geschreven, ik heb eerst geschreven naar mezelf in het verleden.

  • wat wens ik nog te verwerken van het verleden?

ik kreeg kei hard mijn oplossing in de ogen geworpen.

iets waar over ik nooit meer ben op terug gekomen sinds het niet meer is gebeurd, maar ik heb er wel onder ‘geleden’.

ik ben gepest geweest vanaf kleuter – ze lieten me links liggen – tot en met 20 jaar. de ergste tijd is vanaf mijn kleuterleeftijd tot en met mijn 14 jaar geweest. ik voelde deze nacht hoe die dualiteit zich meteen manifesteerde in mijn droom.

heftig heel heftig.

drie dingen hebben me getriggerd van de week.

  • lieve woordjes tegen elkaar uitspreken via fb op het net van een vriendin
  • het besef dat niet iedereen een moeilijke tijd in zijn leven heeft gekend
  • de affiche aan de supermarkt met de slogan ‘help jij mij met mijn huiswerk’

ik moet meteen erbij zeggen dat ik weet wat die dualiteit betekend, in de omgeving was het voor mijn nooit veilig, binnen in huis was er een super over beschermde omgeving, dat is zo tot mijn 21ste gebleven, en dat ga ik dus nu aanpakken.

ik heb deze nacht ineens alle kleuters en adolescenten die in mijn droom naar mijn ‘opdracht’ kwamen luisteren de huid vol gescholden om ze te laten voelen wat het is om gepest te zijn geweest…

ik krijg nu nog steeds een lichamelijke reactie van deze droom….

er waren deze nacht geen mooie woordjes die met hartjes benadrukken wat je wenst te zeggen op sociale media. ik was uiteindelijk de brullende leeuw die mijn therapeut zo heeft gezocht en niet gevonden.

het ergste wat ik deze nacht opnieuw heb mogen meemaken dat is ‘het uitgelachen worden doordat ik boterhammen meenam voor een meisje waarvan ik had gezien dat ze het eten uit de vuilnisbak haalde. (de tranen lopen alweer over mijn wangen). ik heb dit zolang volgehouden tot dat ze is opgevangen samen met haar broertje (die leukemie had en bij mijn moeder in de kleuterklas zat) in een centrum en bij ons opnieuw naar school kon komen op normale basis. meer dan 2 jaar heb ik dit volgehouden.

nu weet ik natuurlijk als de beste dat je gedrag dat je uitstraalt een mikpunt is voor een pester(s). je verteld iets met je lichaamstaal, het is een actie reactie verhaal. ik heb een doorgedreven training in assertiviteit gehad en heb met mijn vader mogen oefenen en zo ben ik het meester geworden, anders was ik een rietstengeltje gebleven in onze maatschappij.

zo eentje die omver valt bij het minste harde woordje of zin dat er ergens is uitgesproken.

niet dat het nu niets meer met mij doet, maar ik kan het beter plaatsen en weer verder gaan.

maar zoals iedereen weet als je in je leven bent gepest geweest het maakt littekens op je ziel, en in je hart. het kerft in je energie en lichaamsbesef, het tast je energie niveau aan en vergalt je levenskwaliteit in die periode en erna.

je moet verdorie sterk in je schoenen staan om te weten dat jij er zelf veel aan kan doen. terwijl je het allemaal ondergaat ook nog eens kei hard aan jezelf gaan werken. ja dat vraagt kracht, en energie…

je leert er enorm veel door. ik heb aan mezelf in mijn droom gevraagd toen het brullen was gedaan, had je dit uit je leven willen schrappen?

het antwoord is wonderwel neen, want door dit gebeuren weet ik heel goed de innerlijke mens te zien, te leren horen en zijn lichaamstaal te observeren. ik ben een kei goede ‘observeerder’ en ‘analyseerder’ geworden van mensen die zich voordoen zoals ze niet zijn.

dit is mijn universiteit geweest, de unief van lichaamstaal, de unief van gedragsanalyse, de unief van luistervaardigheid, de unief van ….

en nu ga ik dus verder, ik heb mijn droom vannacht duidelijk gehad, ik heb vragen kunnen oplossen waarom ik dikwijls de ‘gordijnen dichttrek voor mensen die ik maar oppervlakkig ken en wil blijven kennen’ . ik heb de vraag kunnen oplossen waarom ik met bepaalde mensen extreem moeilijk kan communiceren, ik heb nog vragen, ze zullen wel opgelost geraken.

nu even bekomen, en later een brief schrijven naar mijn grootmoeder, want die moet ook nog even aan het woord komen in verband met mijn zelfbewustzijn en mijn gevoel van zelfvertrouwen.

ik heb nog steeds woede in mijn lijf, en door te rouwen komt ook naar boven waar ik nog niets mee heb gedaan, het rouwen is vergeven en aanvaarden, maar dit zijn wel de grote stukken uit mijn leven, klaar voor de kanteling!

ook daar hoort een blokkade bij, ik ken ze !

dankjewel voor de droom van deze nacht !

slaap wel en tot morgen.

 

2 reacties op ‘hoe doe je dat? schrijven van brieven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s