fly in the sky…

mijn vriend.

gisteren zag ik kleine leguanen uit het zand kruipen om naar de zee te ‘kruipen’, er lagen slangen op de loer, veel slangen, alleen die exemplaren die hun hoofd ‘koel konden houden’ zonder beweging konden blijven staan waar ze stonden hadden een kans om te overleven.

hij, dat kleintje dat pas uit het ei was gekropen, onderuit het schelpenzand gekropen moest of stijf blijven stilstaan, of rennen voor je leven, tussen de hinderlagen van slangen door de rotsen op…

het was zo spannend voor me dat ik op het puntje zat van de zetel. mijn man zei ‘het is straf dat we meteen sympathie hebben voor de prooi’. ook al moeten de slimme slangen eten!’…

slangen in een hinderlaag, rennen voor je leven,… https://www.canvas.be/video/planet-earth-ii/seizoen-2/islands

een mooie toekomst tegemoet…

mijn vriend,

ik schrijf je vandaag een brief,

jij hebt me geleerd om te ‘leren voelen’ door te kijken naar natuurdocumentaires, films en verhalen. mijn hart heeft me geleerd dat de schoonheid van de kleinste dingen te vinden is in het leven van alle dag, in de schoonheid van creativiteit, in het ambachten brein, in de kunst van het leven;

het eiland van het innerlijke verbinden met het universum.

mijn vriend,

je hebt met mij een reis gemaakt, imaginaire beelden naar boven gehaald, verlamd verdoofd, vermoord. ja het ging hard, het was vervelend, het was wrang, het was nodig. gewoon de reis van de innerlijke rijkdom aanspreken is uitkomen onder de grond, je kop boven het zand durven uitsteken en ja ook rennen voor je leven…

het is de schoonheid van de bloeiende roos op het terras van je moeders* huis die mij de schoonheid van het verbinden liet zien, de geur, het gezoem van de bij, de geur van de roos… de schoonheid die mezelf ‘in verbondenheid’ heeft gebracht. het is een roos lieve vriend, die de reis samen met u tot een goed einde heeft gebracht…

een reis op een eiland van schoonheid

elke vorm van schoonheid is er ééntje om over te schrijven mijn vriend. het inzicht het vergezicht, het uitzicht, het is allemaal schoonheid, groeikracht en uiteindelijk met verwelking – die de nodige meststoffen geeft – weer bloei, die alle zintuigen aanpreekt en je verbinding geeft.

verbinding met al je zintuigen naar je universum

mijn vriend, mijn therapeut,

morgen vertrek je, op een reis…

wat jij in me hebt verbonden, is genoeg om de schoonheid van het leven te zien, de moed van de natuur in me op te nemen – alleen de natuur laat elke dag en nacht opnieuw haar schoonheid zien, in het kleinste en het grootste stukje leven – dàt zien, die schoonheid zien is weten dat wat je weet, wat je kent en wat je voelt, leeft.

herinneringen mijn vriend, draag ze in je hart, geef de natuur hun stem, dan eert het symbool jullie hart en ziel.

het is de aarde die je draagt in de schoonheid van het leven

mijn vriend,

nooit kan ik deze brief schrijven aan iemand die zoveel voor me heeft gedaan, in mijn innerlijk eiland…

dankjewel, ik zie je graag terug!

fijne reis mijn vriend

Esther

20161217_0837271

http://www.bbc.co.uk/programmes/p02544td

de schoonheid van het leven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s